Levante pred osminom finala, remi Dinama i Bordeauxa

Šesnaestina finala Evropa lige

Levante pred osminom finala, remi Dinama i Bordeauxa

A. Haznadarević

U duelima šesnaestine finala Evropa lige, ekipa Levantea je razbila Olympiakos s 3:0, dok je Dinamo Kiev remizirao s Bordeauxom rezultatom 1:1.

Španska momčad Levantea je odigrala sjajno prvo poluvrijeme, nakon kojeg je bilo riješeno pitanje pobjednika. Naime, već u 10. minutu susreta domaći dolaze u vodstvo, večeras fenomenalni Barkero je proigrao Pedra Riosa, koji pogađa za 1:0.

 

U 29. minutu susreta, igrač gostujućeg Olympiakosa Djamel Abdoun skrivljuje penal, te dobija drveni karton. Na taj način prekida svaku nadu svojoj momčadi o eventualnom povratku u igru, iako izvođač najstoržije kazne Martins nije uspio zatresti mrežu. Deset minuta kasnije ponovo jedanesterac za Levante, a ovoga puta Barkero iskorištava priliku, i udvostručuje vodstvo Španaca.

 

U ranoj fazi drugog dijela igre, ili tačnije u 56. minutu susreta, Obafemi Martins stavlja tačku na 'i' u ovom susretu, te pogađa za visokih 3:0, astistent je i ovoga puta bio Jose Javier Barkero, koji je bio zasigurno prvo ime susreta s golom i dvije asistencije.

 

U drugom meču, koji su odigrale ukrajinska momčad Dinama iz Kieva i francuski Bordeaux, gosti su izlet u Ukrajini apsolvirali sa solidnim remijem od 1:1.

 

Oba pogotka pala su u prvom poluvremenu, a veći dio utakmice prošao je u taktičkim nadmudrivanjima dva trenera.

 

Prvo je u 20. minutu Haruna pogodio za vodstvo Dinama, a asistent je bio Taiwo, da bi gosti samo tri minuta kasnije odgovorili.

 

Gregory Seritc je asistirao, a Ludovic Obraniak pogodio za, ispostavilo se, konačnih 1:1.

 

Evropa liga, šesnaestina finala

Levante - Olympiakos 3:0 (Rios 10, Barkero (P) 40, Martins 56)

Dinamo Kiev - Bordeaux 1:1 (Haruna 20 / Obraniak 23)

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.