Leverkusen i Wolfsburg podijelili bodove na BayAreni

Njemačka Bundesliga

Leverkusen i Wolfsburg podijelili bodove na BayAreni

Bayer Leverkusen i Wolfsburg su podijelili bodove u današnjem meču 8. kola njemačke Bundeslige jer su danas na BayAreni odigrali 2:2. 

Obje ekipe igraju veoma slabo na samom startu ove sezone pa je ova utakmica bila prava prilika da se prekine nešto lošija serija rezultata i ostvari pobjeda. Ipak, na kraju nijedni, ni drugi nisu upisali trijumf i slobodno možemo reći da se nastavila njihova agonija. 

Na današnjem susretu povela je ekipa Leverkusena i to u 29. minuti preko Larsa Bendera. Ipak, gosti su uspjeli da izjednače rezultat minut pred kraj prvog dijela susreta i to preko fudbalera Liverpoola koji je na posudbi u Wolfsburgu, Divocka Origija. 

Nastavak susreta donio je još dva pogotka i ponovo po jedan u obje mreže. Prvo je Leverkusen ponovo došao do vodstva, ovog puta preko Alarija u 61. minuti, ali samo osam minuta kasnije stvari je na početak vratio Kuba Blaszczykoeski. To je, kasnije će se ispostaviti, bio i konačan rezultat susreta. 

Leverkusen se nakon ovog kola nalazi na 12. mjestu sa devet bodova, dok je Wolsburg dva mjesta ispod sa bodom manje. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njemačka Bundesliga, 8. kolo:

Leverkusen-Wolfsburg 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi