Leverkusen slavio u gostima protiv Augsburga

Dva gola Chicharita, jedan Bellarabija

Leverkusen slavio u gostima protiv Augsburga

E. Čaušević

Fudbaleri Bayer Leverkusena večeras su na gostujućem terenu savladali Augsburg (3:1) u okviru 21. kola njemačke Bundeslige.

Bayer je odlično otvorio večerašnji meč, a do vodstva je stigao u 23. minuti kada je nakon sjajne akcije mrežu Augsburga zatresao Bellarabi. Do kraja prvog poluvremena Apotekari su uspjeli da udvostruče svoju prednost kada je na 2:0 povisio Chicharito.

U drugom poluvremenu domaća ekipa uspjela se vratiti u meč kada je u 60. minuti na 2:1 smanjio Kohr. Ipak, samo pet minuta kasnije Leverkusen je stigao do trećeg gola, a konačnih 3:1 postigao je svojim drugim golom Chicharito.

Bayer Leverkusen je trenutno osmi sa 30 bodova, dok je Augsburg na 13 mjestu sa šest bodova manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 21. kolo:

Augsburg - Bayer Leverkusen 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi