Lewa 100. golom za BVB zakazao duel sa svojim novim klubom?

Borussia prvi finalista DFB Cupa

Lewa 100. golom za BVB zakazao duel sa svojim novim klubom?

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda su pobjedom od 2:0 na svom Signal-Iduna Parku nad Wolfsburgom ostvarili plasman u finale DFB Cupa, gdje čekaju boljeg iz sutrašnjeg duela između Bayerna i Kaiserslauterna.

Domaći fudbaleri su bolje otvorili meč od gostiju iz Wolfsburga, a već u 13. minuti zatresla se mreža Maxa Grüna. Armenac je nakon dodavanja Marca Reusa napravio sebi prostor za šut, a potom sjajnim udarcem za nekih 17 metara pogodio bliži ugao gola Vukova. Gostujući čuvar mreže nije imao nikakvih šansi.

Dvije minute prije odlaska na poluvrijeme BVB je stigao do svog drugo gola na ovome meču. Prednost ekipe Jurgena Kloppa udvostručio je Robert Lewandowski. Za poljskog napadača koji će od naredne sezone nositi dres ljutog rivala Bayerna iz Minhena ovo je bio 100. gol u žutoj-crnoj majici Milionera. Poljak je svoj jubilarni gol obilježio dizanjem dresa ispod kojeg je na majici stajao ispisan broj 100.

Do kraja susreta mreže su mirovale, pa su fudbaleri u žutim dresovima zasluženo slavili sa 2:0.

U drugom polufinalu sutra se sastaju Bayern München i Kaiserslautern, a utakmica počinje u 20:30.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.