Lewa presudio Atleticu, Rostov izborio Evropsku ligu

PSV se oprostio od Evrope

Lewa presudio Atleticu, Rostov izborio Evropsku ligu

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna u večerašnjem derbiju 6. kola grupne faze Lige prvaka na domaćem terenu savladali su Atletico Madrid.

Bayern je na kraju završio na drugom mjestu, ali su izabranici Carla Ancelottija uspjeli savladati prvoplasirani Atletico Madrid. Odlučujući trenutak ove utakmice desio se u 28. minuti kada je Robert Lewandowski postigao jedini gol na meču.

Ovo je bio prvi poraz za ekipu Diega Simeonea, dok su Bavarci upisali svoju četvrtu pobjedu. Atletico je prvi sa 15 bodova, dok Bayern u nokaut fazu ide sa druge pozicije sa tri boda manje.

Mnogo zanimljivije je bilo u Eindhovenu gdje su se sastali PSV i Rostov. PSV je trebao pobjedu za plasman u Evropsku ligu, ali je Rostov uspio da priredi veiko iznenađenje.

Nakon pobjede protiv Bayerna u prošlom kolu ruski tim je uspio odigrati meč bez golova u Eindhovenu i tako izboriti plasman u Evropsku ligu sa treće pozicije u grupi D.

Liga prvaka, grupa D:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern - Atletico Madrid 1:0

PSV - Rostov 0:0


Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi