Lewandowski: Nisu bili bolji od nas

Napadač Poljske nakon ispadanja sa Eura

Lewandowski: Nisu bili bolji od nas

D. Vejo

Iako su poveli već u drugoj minuti susreta preko jednog od najboljih napadača svijeta Roberta Lewandowskog, fudbaleri Poljske nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva u Francuskoj jer su tokom serije izvođenja jedanaesteraca bolji od njih bili Portugalci.

Svoje viđenje sinoćnjeg meča iznio je i strijelac vodećeg gola, koji ne krije nezadovoljstvo.

"Bili smo blizu, ali nismo uspjeli. Ne smatram da su oni bili bolji tim od nas, naprotiv smatram da smo mi bili ti koji su držali konce u svojim rukama. Posjed lopte možda je bio u njihovu korist, ali nisu bili bolji. Mi smo ti koji su prijetili i stvarali prilike, ali eto. Ovo jako boli jer smo bili na korak od polufinala", rekao je za inostrane medije napadač Poljske, Robert Lewandowski.

Poljaci se nakon ovog poraza okreću novim izazovima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi