Lewandowski porušio sve rekorde
Foto: EPA

15. gol u kvalifikacijama

Lewandowski porušio sve rekorde

M. Šljivak

Robert Lewandowski je s tri gola vodio Poljsku do pobjede nad selekcijom Armenije (1:6).

Poljaci su tako došli na korak od plasmana na Svjetsko prvenstvo, a s nova tri gola Lewandowski je ispisao historiju reprezentativnog fudbala.

Pored činjenice da je došao do cifre od 50 golova i titule najboljeg strijelca Poljske svih vremena, 29-godišnji napadač je stigao i do 15. gola u kvalifikacijama.

To ga je izdvojilo kao najboljeg strijelca kvalifikacija sa 15 golova, a ovaj učinak je najbolji ikad.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Srušio je rekord kojeg je postavio Ronaldo prošlog mjeseca sa 14 golova, koliko na svom kontu ima i legendarni Predrag Mijatović koji je 14 golova postigao u kvalifikacijama za Mundijal u Francuskoj 1998. godine.

Lewandowski je još jednom dokazao da se radi o zaista vrhunskom strijelcu i njegovi golovi će sigurno i budućnosti donositi veliku radost Poljacima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi