Lille izbio na drugo mjesto, Evian pobjegao s dna

Ligue 1, 8. kolo

Lille izbio na drugo mjesto, Evian pobjegao s dna

Četiri utakmice 8. kola francuske Ligue 1 koje su počele u isto vrijeme nisu donijele nikakva velika iznenađenja. Timovi iz gornjeg dijela tabele bili su uspješni protiv onih ekipa iz samog dna.

Lille je s minimalnom pobjedom nad Bastiom izbio na drugu poziciju Ligue 1, a strijelac jedinog gola vrijednog tri boda za domaći sastav bio je Origi u 39. minuti utakmice.

Metz, klub u kojem se afirmisao bh. reprezentativac Miralem Pjanić, je na svom stadionu s 2:0 savladao Reims. Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova, već na samom startu drugog dijela igre Falcon je domaći sastav doveo u vodstvo u 50. minuti. Asistirao mu je Bussmann. Vodstvo Metza golom u 70. minuti udvostručio Kashi, a Bussmann je upisao svoju drugu asistenciju na ovome meču. Konačnih 3:0 postavio je Falcon svojim drugim golom na utakmicu  u drugoj minuti sudijske nadokande.

Zahvaljujući golu Konea u 2. minuti utakmice Evian je stigao do vodstva na gostovanju kod Lorienta u derbiju začelja. Pobjedu za bijeg s dna tabele ovjerio je gol Barbose iz 79. minute meča.

Montpellier, nekadašnji klub Emira Spahića, na domaćem terenu vodio je protiv Guingampa sve do 83. minute golom Camara iz 48. minute utakmice, a izjednačenje gostima donio je Beauvue sedam minuta prije kraja susreta. Sva tri boda domaćima je donio pogodak Montaña u 87. minuti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 8. kolo
Lille – Bastia 1:0 (Origi 39.)
Lorient - Evian TG 0:2 (Kone 2., Barbosa 79.)
Metz – Reims 3:0 (Falcon 50., 90. +2, Kashi  70.)

Montpellier – Guingamp 1:1 (Camara 48., Montaño 87. / Beauvue 83.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.