Lille nemoćan na Goodisonu, Vukovi srušili Krasnodar

Odigrane dvije utakmice četvrtog kola Evropske lige

Lille nemoćan na Goodisonu, Vukovi srušili Krasnodar

Dvije utakmice četvrtog kola Evropske lige u okviru grupe H odigrane su večeras. Everton našeg Muhameda Bešića upisao je očekivan trijumf. 

Everton je na Goodisonu dočekao Lille. Na pogodak se čekalo do 27. minute susreta, a domaćin je do vodstva došao golom Osmana nakon asistencije McGeadyja. Na isteku prvog poluvremena u 42. minuti susreta domaćin je došao do dva gola prednosti. McGeady je ovaj put u ulozi asistenta, a pogodak postiže Jagielka. 

Domaćin je do trećeg gola došao u 61. minuti susreta. Baines je asistirao Naismithu koji trese mrežu gostiju iz Francuske. Ostalo je do kraja susreta 3:0 za Everton, a Muhamed Bešić priliku je dobio u 84. minuti susreta. 

Wolfsburg je na svom terenu dočekao Krasnodar. Nakon prvih 45 minuta susreta nije bilo golova, a onda je domaćin nakon samo dvije minute igre u nastavku došao do vodstva. Nakon asistencije Trascha, mrežu gostiju zatresao je Hunt. 

Isti dvojac je na djelu i deset minuta kasnije. Trasch u ulozi asistenta, a Hunt drugi put pogađa mrežu Krasnodara. Gosti su smanjili prednost domaćina u 72. minuti susreta golom Wandersona. Međutim već u narednom napadu Wolfsburg je vratio dva gola prednosti, a strijelac je Guilavogui nakon asistencije De Bruynea.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Domaćin je do kraja susreta postigao još dva gola. Prvo je pogodio Bendtner sa bijele tačke u 89. minuti, da bi isti igrač postavio konačnih 5:1 u 92. minuti susreta. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.