Lille neporažen u gostima kod Monaca

Ligue 1

Lille neporažen u gostima kod Monaca

E. Škorić
Teme:

 U derbiju 30. kola francuske Ligue 1 Monaco je ugostio Lille, a susret je završen bez pobjednika - rezultatom 1:1.  

Bio je to duel ekipa koje se nalaze odmah iza nedodirljivog PSG-a. Manje-više je jasno da ni jedni ni drugi ne mogu do tiitule, pa i nisu imali preveliki pritisak u večerašnjem meču.

Monaco je uspio jako rano stići do vodstva. Poslije samo četiri minute igre Obbadi je bio strijelac za vodstvo domaćih nogometaša.

Lille je uspio poravnati rezultat do odlaska na predah. Origi je u 38. minuti postigao gol za 1:1, što je bio i rezultat prvog dijela, ali ispostavio se i konačan rezultat susreta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

I za jedne i za druge ovo je bio deveti ovosezonski remi. Monaco je drugoplasirani sa 63 boda, dok Lille ima devet bodova manje. Lider PSG ima 73 gboda. 

Ligue 1, 30. kolo:
Monaco - Lille 1:1 (Obbadi 4/ Origi 38)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.