Lille pobjedom nad Nantesom izbio na čelo tabele

Ligue 1, 5. kolo

Lille pobjedom nad Nantesom izbio na čelo tabele

E. Škorić
Teme:

Nogometaši Lillea ostvarili su sigurnu pobjedu u utakmici petog kola francuske Ligue 1 protiv Nantesa (2:0).

Lille je nastavio sa serijom dobrih izdanja u domaćem prvenstvu, pa je u petom kolu stigao do treće pobjede i pozicije broj jedan na tabeli sa 11 bodova.

Nantes se dobro držao prvo poluvrijeme, Dupe je sačuvao svoju mrežu, no u nastavku su domaći ubacili u brzinu više, pa s dva pogotka okončali pitanje pobjednika.

Origi je strijelac vodećeg gola, kojeg je postigao na samom otvaranju drugog dijela, da bi samo tri minute kasnije Lopes na asistenciju upravo Origija postavio konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lille ima 11 bodova, a po bod manje imaju Bordeaux i Saint-Etienne, s tim što Žirandici imaju utakmicu manje. Nantes ostaje na 10. mjestu sa sedam bodova.

Ligue 1, 5. kolo:
Lille - Nantes 2:0 (Origi 47, Lopes 50)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.