Lille prejak za Žirondince

Ligue 1, 33. kolo

Lille prejak za Žirondince

Sastav Lillea zabilježio je svoju 14. pobjedu u ovoj sezoni francuske Ligue 1 nakon što je s 2:0 na svom stadion savladao Bordeaux.

Duel šeste i osme pozicije koji su u posljednjih pet utakmica imali identičan učinak od četiri pobjede i jednog poraza pripao je domaćinu. Zahvaljujući golu Rouxa u 13. minuti utakmice Lille je poveo s 1:0 i taj rezultat držao sve do samog finiša utakmice. 

U 4. minuti sudijske nadokande Traore je pogodio mrežu gostiju za 2:0 ovjerivši tako pobjedu svog kluba. Sjajnu partiju u ovome meču pružio je Boufal koji je bio asistent kod oba gola Lillea.

Ovom pobjedom Lille je s osme skočio na sedmu poziciju, dok su Žirondinci zadržali šesto mjesto.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 33. kolo:
Lille - Bordeaux 2:0 (Roux 13., Traore 90.+4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.