Lindelof eurogolom spasio Benficu poraza u derbiju
Foto: EPA

Sporting - Benfica 1:1

Lindelof eurogolom spasio Benficu poraza u derbiju

Večeras je na stadionu Jose Alvalade odigran veliki lisabonski derbi Sportinga i Benfice koji je završio podjelom bodova (1:1).

Meč je počeo sjajno za Sporting, koji je već u 5. minuti stigao u prednost. Golman Benfice Elderson je napravio veliku grešku i skrivio jedanaesterac, koji je u gol pretvodio Adrien Silva.

To je bio jedini gol u prvom poluvremenu, da bi u nastavku Benfica stigla do poravnanja i jednog boda. Pogodak za 1:1 djelo je Victora Nilsson-Lindelofa, Šveđanina koji je velika želja slavnog Manchester Uniteda, koji je u 66. minuti fantastično pogodio iz slobodnog udarca i tako postavio konačan rezultat utakmice.

Nakon nepotpunog 30. kola Benfica je i dalje lider na tabeli sa četiri boda više od Porta, koji ima utakmicu manje. Sporting je treći sa 64 boda.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti