Lionel Messi dobitnik Zlatne kopačke
Foto: EPA

Argentinac se izjednačio sa Cristianom Ronaldom

Lionel Messi dobitnik Zlatne kopačke

Lionel Messi je stigao do svoje četvrte Zlatne kopačke, nagrade koja se svake godine uručuje najbolje strijelcu u Evropi, kada su u pitanju državni šampionati.

Fantastičnom fudbaleru Barcelone je nagrada uručena za sezonu 2016/2017 u kojoj je u španskoj La Ligi postigao 37 golova na 34 susreta.

Lionel Messi je tako sa svojih 37 golova iza sebe ostavio napadača Sportinga Bas Dosta (34 gola u Primiera ligi) i Borussijinog Aubameyanga (31 gol u Bundesligi). 30 golova u prošloj sezoni Bundeslige je postigao Robert Lewandowski, dok je Luis Suarez postigao 29 golova u La Ligi, baš kao i naš Edin Džeko u Seriji A.

Ovo je za Messija ujedno i četvrta Zlatna kopačka, s obzirom da je istu nagradu osvajao i u sezonama 2009/2010, 2011/2012 i 2012/2013. Također, Argentinac se sada izjednačio po broju Zlatnih kopački sa "vječitim rivalom" Cristianom Ronaldom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi