Lionel Messi produžio ugovor s Barcelonom!

Argentinac postao najplaćeniji fudbaler na svijetu

Lionel Messi produžio ugovor s Barcelonom!

Nakon dugih i teških pregovora, Barcelona i Lionel Messi postigli su dogovor oko produženja saradnje, pa će argentinski reprezentativac i dalje igrati na Nou Campu. 

"Barcelona je postigla dogovor oko svih uslova s Lionelom Messijem, pa će on u narednih nekoliko dana staviti potpis na novi ugovor", saopštili su iz Barcelone. 

Prema novom ugovoru Messi će godišnje zarađivati 20 miliona eura neto, čime je postao najplaćeniji fudbaler na svijetu. 

Iz katalonskog kluba nisu objavili koliko će Messi prema novom ugovoru ostati vezan za njihov klub, a to će biti poznato kada Leo stavi paraf na potpis novog ugovora. 

Lionel Messi je za Barcu debitovao u sezoni 2004/2005 i od tada je skupio 424 nastupa i postigao 354 gola, čime je postao najbolji strijelac u historiji kluba sa Nou Campa. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za deset godina u klubu Messi je osvojio 21 trofej (šest naslova prvaka Španije, tri Lige prvaka, dva Kupa kralja, dva klupska prvenstva svijeta, dva evropska Superkupa i šest Superkupova Španije). 

Na individualnom planu je četri puta proglašen za najboljeg igrača svijeta, tri puta je osvojio nagradu Pichichi za najboljeg strijelca španske lige, a tri puta je osvajao i Zlatnu kopačku za najboljeg evropskog strijelca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.