Lista najboljih u Ligi prvaka: Sarajevo vodeći bh. klub

UEFA objavila

Lista najboljih u Ligi prvaka: Sarajevo vodeći bh. klub

E. Škorić

UEFA je objavila listu najboljih kubova u historiji Kupa šampiona/Lige prvaka.

Najbolji je na vječnoj listi Real Madrid koji ima 12 titula, 245 pobjeda, 93 poraza i 72 neriješene utakmice i čak +467 gol-razliku. Slijede Bayern i Barcelona, pa Manchester United i Milan. U Top 10 su još Juventus, Benfica, Porto, Arsenal i Liverpool.

Najbolje rangirani klub iz regiona je Crvena zvezda. Bivši prvak Evrope zauzima 27. mjesto, dok je zagrebački Dinamo na 30. mjestu, a Partizan na 38. mjestu. Zanimljivo da je Hajduk na 75. mjestu.

Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, Sarajevo je na 206. mjestu sa četiri pobjede, dva neriješena i osam poraza u najelitnijem klupskom takmičenju. Željezničar je 226. na listi sa četiri pobjede, remijem i 11 poraza. Zatim slijedi Široki Brijeg na 245. mjestu sa tri pobjede, remijem i dva poraza, Zrinjski je 268. na listi, a zanimljivo da je Modriča 310. na listi sa dvije pobjede i dva poraza.

Leotar je 326. sa pobjedom, remijem i dva poraza, Brotnjo je 354. sa pobjedom i porazom, a Borac je 366. sa istim omjerom. 

Kompletnu listu možete vidjei na OVOM linku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi