Lista najprodavanijih dresova Premier lige
Foto: EPA

Crveni đavoli dominiraju

Lista najprodavanijih dresova Premier lige

Fudbal je odavno postao samo veliki biznis za one na rukovodećim pozicijama klubova, liga i različitih organizacija. Kada veliki svjetski klubovi odlučuju o kupovini igrača, jedan od ključnih parametara koji se uzima u obzir jeste i koliko dresova neki fudbaler može prodati.

"Mogućnost" igrača da proda nekoliko miliona dresova sa svojim imenom može natjerati klub da izdvoji dodatnih desetak miliona eura ili funti za njegov transfer. Zbog toga ne treba čuditi da statistike o prodaji dresova, pogotovo u engleskoj Premier ligi, privlače puno pažnje.

U Manchester Unitedu mogu biti zadovoljni s obzirom da se njihovo najskuplje pojačanje u historiji, Paul Pogba, nalazi na prvom mjestu ove liste.

Drugo mjesto na listi pripada novom pojačanju Manchester Uniteda, Lukakuu, dok su svoje mjesto među prvih 10 našla još dva Crvena đavola, Marcus Rashford i Zlatan Ibrahimović. A pogleda li se Top 20 najprodavanijih dresova u engleskoj Premier ligi, Manchester United ima još dva "predstavnika", Andera Herreru i Henrikha Mkhitaryana.

"Čast" Londona brani Eden Hazar čiji je dres treći na listi najprodavanijih, dok je četvrto mjesto zauzeo novi napadač Arsenala, Alexandre Lacazette.

Ove podatke je obezbijedio lanac prodavnica sportske opreme Sports Direct, a u obzir su uzimani svi dresovi prodani od 1. maja ove godine do danas.

Najprodavaniji dresovi Premier lige:

1. Paul Pogba (Manchester United)

2. Romelu Lukaku (Manchester United)

3. Eden Hazard (Chelsea)

4. Alexandre Lacazette (Arsenal)

5. Marcus Rashford (Manchester United)

6. Harry Kane (Tottenham)

7. Sadio Mane (Liverpool)

8. Philippe Coutinho (Liverpool)

Potražite više informacija na temu Premier league:

9. Zlatan Ibrahimović (Manchester United)

10. Dele Alli (Tottenham)

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi