Lista pojačanja Juventusa izgleda impresivno
Foto: EPA

Pojačanja za Juventus

Lista pojačanja Juventusa izgleda impresivno

M. Šljivak

Torinski Juventus je ove sezone osvojio gotovo sve.

Nakon titule prvaka i trofeja pobjednika Kupa Italije, ostalo je još da se izbore za titulu prvaka Evrope, a u velikom finalu koje se igra u Cardiffu za rivala imaju madridski Real.

Iako imaju veoma jak sastav, tim iz Torina u narednu sezonu želi ući još jači, pa je lista fudbalera koji bi mogli obući dres Bianconera zaista impresivna.

Umjesto Neta kao rezervni golman u narednu sezonu će vjerovatno ući mladi Alex Meret, koji bi od Gigija Buffona trebao preuzeti mjesto prvog golmana od 2018. godine.

Pored njega, Juve je ozbiljno zainteresovan za dovođenje legende Barcelone Andresa Inieste, kojeg će pokušati otkupiti ovog ljeta.

Ni to nije sve. Kao novi igrači Juventusa spominju se i Angel Di Maria i Douglas Costa, koji su najavili odlaske iz PSG-a i Bayerna. Ono bi trebali pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama u timu iz Torina i sigurno bi predstavljali velika pojačanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pokušaće Juve angažovati i pojačanje u odbrani. Iako je defanzivno Stara dama jedan od najboljih timova Evrope, ovog ljeta bi granitnu odbranu italijanskog prvaka mogao ojačati i brazilski štoper Felipe iz Porta.

Njegova cijena je 30 miliona eura, pa bi Juventus u narednu sezonu mogao ući još jači nego što je bio prošle sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi