LIVE: Djilobodji i zvanično u Chelseaju, Moses u West Hamu

Velikani još uvijek miruju

LIVE: Djilobodji i zvanično u Chelseaju, Moses u West Hamu

SportSport.ba

Poštovani posjetioci, dobrodošli na SportSport.ba, gdje ćete moći pratiti posljednji dan prelaznog roka u Engleskoj. Podsjećamo, za klubove iz ostalih liga petice se ljetni prelazni rok završio sinoć u ponoć. 

14:15 - Hrvatski napadač Nikica Jelavić stigao je u West Ham kod Slavena Bilića. Na Upton dolazi iz Hull Cityja, gdje je postigao 13 golova u 46 nastupa.

14:09 - Joleon Lescott potpisao je za Aston Villu. Proteklu sezonu igrao je u WBA, prethodno i u Manchester Cityju, a zanimljivo da je u karijeri najviše golova (5) dao baš svom novom klubu.

13:01 - Victor Moses će do kraja sezone igrati u West Hamu i to kao pozajmljen igrač Chelseaja s kojim je potpisao novi četverogodišnji ugovor.

12:55 - Papy Djilobodji je i zvanično novi igrač Chelseaja. Ovu infoirmaciju za svom Twitteru je potvrdio Nantes.

11:55 - Iz Newcastlea su saopštili da će Ayoze Perez ostati u klubu, iako se mladi fudbaler povezivao sa odlaskom sa St. James Parka.

11:45 - Mathieu Flamini bi danas najvjerovatnije trebao napustiti Arsenal.

11:10 - Dojučerašnji napadač Newcastlea Jonas Gutierrez stigao u Deportivo kao slobodan igrač. 

11:00 - Čini se da će Charlie Austin ipak ostati u QPR-u, iako su za njega zanimanje pokazali brojni klubovi.

10:47 - Virgil van Dijk se nalazi pred potpisom za Southampton, a navodno bi visina obeštećenja mogla iznositi 11.5 miliona funti.

10:35 - Iz Arsenala su poručili da će za njih ovaj dan proći tiho i bez velike pompe. Dakle, nema nikakvih novih vijesti iz Pariza, gdje trenutno boravi Arsene Wenger.

10:32 - Olivier Kemen napustio Newcastle i potpisao za Lyon. 

10:10 - Everton je prvi klub koji je posljednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj napravio jedan veliki transfer. Novi igrač kluba sa Goodisona je Ramiro Funes Mori. Više o njemu pročitajte OVDJE.

09:51 - Alex Song dogovorio ostanak u West Hamu, u kojem će i dalje boraviti na posudbi.

09:25 - Emmanuel Adebayor blizu dolaska na posudbu u West Ham.

09:10 - Dimitar Berbatov se vraća u Premiership, a uskoro se očekuje i zvanična potvrda. 

08:50 - QPR poslao ponudu tešku 5 miliona funti za Obbija Oularea, napadača Club Bruggea, koji bi trebao biti zamjena za Austina.

08:20 - Arsene Wenger jutros snimljen u Parizu. Pretpostavlja se da je stigao po Cavanija, ili Rabiota! Više pročitajte OVDJE.

00:50 - Juventus je također doveo dva fudbalera. Hernanes i Lemina su novi stanovnici Torina.

00:28 - Roma je dovela dva igrača u finišu prelaznog roka. Novi članovi Vučice su 18-godišnji napadač Ezequiel Ponce. On stiže iz argentinskog Newells Old Boysa za više od četiri miliona eura. Također, novi član Vučice je Brazilac Emerson Palmieri. On stiže na posudbu iz Santosa.

00:20 - Transfer Davida de Gee u Real Madrid je propao. Iako je sve bilo dogovoreno, papiri su stigli kasno, te će Španac ostati u Manchester Unitedu.

00:00 - Zatvoreni su transfer prozori za klubove iz  Španije i Francuske. Nije poznato šta će se desiti s Davidom de Geom, dok Martial još može preći u ekipu Uniteda, s obzirom da engleski klubovi mogu trgovati do 18h. 

23:54 -
Juventus je na posudbu doveo igrača Marseillea, Maria Leminu, na jednogodišnju posudbu s obaveznim otkupom za 11 miliona eura.

23:50 -
Sama je završnica prijelaznog roka, a još nema potvrda o  transferu Davida de Gee iz Manchestera u Real, odnosno Anthonyja Martiala iz Monaca u United.

U Engleskoj ima dovoljno fore, pošto prijelazni rok sutra završava, no u Francuskoj i Španiji on će biti zatvoren u ponoć - za 10 minuta.

Navodno nedostaje određena papirologija i De Gea bi mogao da ostane u Unitedu iako su ga svi već vidjeli na golu Reala. 

23:35 - Napoli nije uspio na vrijeme dovesti igrača Soriana, te će on ostati u Sampdoriji. Problem je stvarao veoma komplicirani ugovor između kluba i igrača, te će zbog toga Napoli ostati bez pojačanja.

23:30 - Inter Milan potvrdio je da je doveo Adem Ljajića iz Rome, te Felipa Mela iz Galatasaraya.

23:06 -
Meksički internacionalac Jesus Corona napustio je Twente i potpisao petogodišnji ugovor s ekipom Porta.

23:00 - Završen je transfer rok u Italiji, no i dalje je moguće nekoliko transfera. U ponoć se zatvaraju transfer rokovi u Španiji i Francuskoj.

22:45 -
Široki Brijeg doveo je bivšeg napadača Dinama, Ivana Krstanovića, dok je nekadašnji bh. reprezentativac Sanel Jahić potpisao za Levadiakos u Grčkoj. Bivši golman našeg nacionalnog tima, Nemanja Supić, pojačao je Zvezdu.

22:47 - Marseille je objavio da su doveli dva igrača Juventusa, Mauricija Islu i Paola de Cegliea. Isla dolazi na jednogodišnju posudu, dok je Ceglie prodan francuskom klubu od strane Juventusa.

22:37 -
Srbijanski internacionalac, Stefan Šćepović prešao je iz Celtica u Getafe na jednogodišnju posudbu.

22:32 -
Juventus je doveo igrača Inter Milana, Hernanesa. Vrijednost transfera je 11 miliona funti, a brazilski internacionalac sa Starom Damom potpisat će ugovor na tri godine.

22:02 -
Napadač Emmanuel Mayuka napustio je Southampton, te se pridružio Metzu s kojim je potpisao ugovor na tri godine.

21:48 -
Bh. veznjak Sanjin Prcić prešao je u Torino na posudbu iz Rennesa. 

21:29 - Sevilla je potvrdila posudbu Marca Andreollija, s mogućnosti otkupa, iz Inter Milana.

21:17 -
Portugalski internacionalac Rolando stigao je u ekipu MarseillEa iz Porta.

21:11 -
Milan je posudio LaziJu napadača Allesandra MatriJa na jednu sezonu bez mogućnosti otkupa

20:38 -
Novi engleski prvoligaš, Bournemouth, doveo je još jedna pojačanje danas. Nakon Jonathana de Guzmana koji je stigao na jednogodišnju posudbu ekipi Eddia Howea priključio se i napadač Glenn Murray koji je za pet miliona funti stigao iz Crystal Palacea.

20:37 -
Olympiakos je doveo igrača West Bromwich Albiona Browna Ideya za 10 miliona funti.

20:30 -
West  Bromwich Albion na dvije godine potpisao je golmana Andreasa Lindegaarda iz Manchester Uniteda. Ovaj 31-godišnji golman je došao bez odštete.

20:15 -
Saga je završena napokon, De Gea je zvanično Realov!

19:34 - Villarreal je na jednogodišnju posudbu doveo napadača Adriana Lopeza iz Porta.

19:30 - 
Australijski internacionalac Robbie Kruse stigao je na jednogodišnju pozajmicu u Sttutgart iz Bayer Leverkusena.

18:15
- Julian Draxler je prešao iz Schalkea u Wolfsburg. 

18:00 - Adnan Januzaj novi je igrač Borussije iz Dortmunda. Belgijanac je u Dortmund stigao na jednogodišnju pozajmicu iz Manchester Uniteda.

17:30 - Jedan od najboljih igrača Premijer lige, Aleksandar Subić, napustio je banjolučki Borac, te je potpisao četverogodišnji ugovor s Partizanom.

17:00 - United je, javlja Marca, prihvatio ponudu Reala za De Geu, kojeg očekuju liječnički pregledi u Madridu, gdje se nalazi na okupljanju reprezentacije.

16:52 - Novi španski prvoligaš, Las Palmas, doveo je ganskog nogommetaša Wakasa Mubaraka na posudbu iz Rubina.

Dvadesetpetogodišnjak je u Rubin prešao iz Espanyola 2013. godine, a igrao je na posudbi u Celticu. On bi za Las Palmas trebao da debituje 13. septembra u meču protiv Celte.

16:20 - Za četiri miliona eura i bonuse Galata je Interu ustupila prava na brazilskog veznjaka Felipa Mela, kojeg Inter već dugo vremena želi da dovede.

16:05 - Pierre-Emile Hojbjerg potpisao je posudbeni ugovor sa Schalkeom. Danski veznjak je proveo drugi dio prošle sezone na posudbi u Augsburgu, a sada će sezonu provesti u Schalkeu.

Riječ je o mladom 20-godišnjaku koji je upisao sedam nastupa za dansku reprezentaciju.

15:27 - Trener QPR-a ne računa na Sandra, no ovog veznjaka žele na San Siru i pokušat će ga dovesti do kraja dana.

15:04 - Bh. reprezentativac Izet Hajrović i zvanično je član Eibara, španskog prvoligaša koji ga je doveo na posudbu iz Werdera. Njemački klub objavio je tu vijest na zvaničnoj internet sranici.

15:00 - Victor Moses mogao bi pojačati redove West Hama, koji ga namjerava posuditi iz Chelseaja.

14:50 - Defanzivni fudbaler Nantesa, Papiss Mison Djilobodji, nova je akvizicija Chelseaja. Više pročitajte OVDJE.

14:44 - Njemački reprezentativac i fudbaler Schalkea, Julian Draxler, nalazi se na korak do prelaska u Wolfsburg. Njemački reprezentativac trenutno obavlja liječničke preglede nakon kojih će potpisati ugovor. Schalkeu će na ime obeštećenja pripasti 35 miliona eura.

14:20 - Brazilski veznjak Casemiro potpisao novi ugovor sa Realom koji će ga za ovaj klub vezati do ljeta 2011. godine. S druge strane, United je prema pisanju otočkih medija postigao dogovor sa Monacom za transfer mladog Anthonyja Martiala. United će klubu iz Kneževine platiti 36 miliona funti na ime obeštećenja.

14:11 - Javier Hernandez pojačao je redove Bayer Levekusena. Više pročitajte OVDJE.

13:59: Veznjak Napolija, Jonathan De Guzman, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Bournemouthu. Više pročitajte OVDJE.

13:15 - Dojučerašnji veznjak moskovskog Dinama, William Vainqueur, novi je igrač Rome, dok je Juventus na jednogodišnju posudbu doveo veznjaka Marseillea Marija Leminu.

13:10 - Mladi engleski reprezentativac i fudbaler Chelseaja, Nathaniela Chalobaha, provest će godinu dana na posudbi u Mapoliju, dok je dosadašnji golman Manchester Uniteda, Anders Linedegaard u slobodnom transferu prešao u WBA.

12:46 - Borussia Dortmund pokušat će na posudbu dovesti Adnana Januzaja, koji u Manchester Unitedu nema zagarantovano mjesto u timu. Više pročitajte OVDJE.

12:17 - Liverpool i Arsenal će pokušati dovesti francuskog napadača Lyona, Alexandrea Lacazetta. Više pročitajte OVDJE.

11:33 - Inter je kompletirao transfer Ivana Perišića. Hrvatski reprezentativac potpisao petogodišnji ugovor, a Wolfsburg na ime obeštećenja inkasirao 14.5 miliona funti.

11:21 - Hrvatski napadač Nikica Jelavić danas će se najvjerovatnije priključiti West Hamu.

10:59 - Manchester United ponudio Monacu 55 miliona eura za mladog napadača Anthonyja Martiala. Više pročitajte OVDJE.

10:23 - Bosanskohercegovački reprezentativac Izet Hajrović će narednu sezonu provesti na posudbi u Eibaru. Ovu informaciju potvrdio je i sportski direktor Werdera. Više pročitajte OVDJE.

10:00 - Sada već bivši fudbaler Hajduka Tomislav Kiše potpisao je ugovor sa  Kortrijkom, čiji je vlasnik Vincent Tan. Hajduk će na ime obeštećenja inkasirati 150.000 eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.