Liverpool bez pobjede, Maribor se spasio protiv Spartaka
Foto: EPA

Liga prvaka, grupa E

Liverpool bez pobjede, Maribor se spasio protiv Spartaka

M. Šljivak

Liverpool je na Anfieldu remizirao sa Sevillom (2:2) u povratničkoj utakmici u Ligi prvaka.

Loše su Redsi ušli u meč. Ben Yedder je već u petoj minuti doveo goste u prednost od 0:1 uz očajnu reakciju Dejana Lovrena.

Ipak, do kraja prvog poluvremena Liverpool je stigao do preokreta. U moru šansi svoje šanse su iskoristili Firmino i Salah za prednost od 2:1.

Mogao je domaći tim da dođe i do trećeg gola. Dosuđen je penal, ali je Firmino promašio i na odmor se otišlo rezultatom 2:1.

Nastavak donosi većinom dominaciju tima Jurgena Kloppa. Imali su veliki broj šansi, ali nijednu nisu uspjeli da iskoriste. Zato je Sevilla u 72. minuti došla do gola, a za 2:2 je pogodio Correa.

Pokušao je Liverpool da dođe do tri boda u ovom meču. Međutim, u tome nisu uspjeli, te je ekipa iz Andaluzije došla do velikog boda.



Moskovski Spartak je u Ljudskom vrtu ispustio pobjedu protiv Maribora (1:1):.  Samedov u 59. minuti meča je donio prednost gostima, ali su bez tri boda ostali u 85. minuti kada je Bohar zabio za 1:1.

Bh. napadač Jasmin Mešanović je odigrao posljednjih 20 minuta meča.

Grupa E, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool - Sevilla 2:2 (Firmino 21', Salah 37' / Ben Yedder 5', Correa 72)

Maribor - Spartak 1:1 (Bohar 85'/ Samedov 59')



Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi