Liverpool dominantan, Chelsea se namučio

1/32 finala EFL Kupa

Liverpool dominantan, Chelsea se namučio

Večeras je odigran veliki broj utakmica 1/32 finala engleskog EFL Kupa, a na sceni su bili i neki veliki klubovi.

Chelsea je na svom terenu teže od očekivanog savladao Bristol Rovers a rezultat je bio 3:2. Plavci su preko Batshuayija i Mosesa u 29. i 31. minuti stigli do 2:0, a onda je Hartley u 35. smanjio na 2:1. Rezultat prvog poluvremena u 41. minuti postavlja svojim drugim golom sjajni Batshuayi.

Bristol je na početku drugog poluvremena, tačnije u 48. minuti preko Harrisona sa bijele tačke smanjio na 3:2, ali se minimalan poraz ispostavio kao Bristolov maksimum večeras.

Liverpool je bio mnogo raspucaniji na gostovanju kod Burtona. Redsi su slavili sa 5:0 a pogađali su Origi (15'), Firmino (22') i Sturridge (78' i 83'). Jedan gol dodao je i Naylor, koji je u 61. minuti matirao svog golmana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crystal Palace je slavio protiv Blackpoola sa 2:0, a istim rezultatom je do pobjede nad Cheltenhamom stigao i Newcastle. QPR je bio bolji od Rochdalea (2:1), Stoke od Stevenagea (4:0), dok je najneprijatnije iznenađenje priredio Watford koji je nakon produžetaka eliminisan od Gillinghama na svom terenu (1:2).

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije