Liverpool i dalje prednjači sa 'osmicom' Bešiktašu

Najubjedljivije pobjede u Ligi prvaka

Liverpool i dalje prednjači sa 'osmicom' Bešiktašu

Nekoliko utakmica Lige prvaka odigranih u utorak ostat će vječno zabilježene u historiji ovog takmičenja.

Osim što je srušen rekord, jer je na osam utakmica postignuto 40 golova, oboreni su i neki pojedinačni rekordi a nekoliko timova je slavilo svoje najubjedljivije pobjede, odnosno poraze.

Šahtar je protiv BATE-a u Bjelorusiji slavio sa 7:0 čime je izjednačena najveća gostujuća pobjeda u LP, Chelsea je 'šesticom' protiv Maribora upisao svoju najveću pobjedu u ovom takmičenju u historiji, a svoj najubljedljiviji evropski poraz upisala je i Roma protiv Bayerna.

Ipak, Liverpool je i dalje ostao nedokučiv na vječnoj tabeli najvećih pobjeda u Ligi prvaka. Još uvijek je rekord njihovo 'gaženje' Bešiktaša na Anfieldu rezultatom 8:0 u novembru 2007. godine.

Dalje slijede Juventus, Arsenal, Marseille, Valencia, Basel i pomenuti Šahtar koji su sa po 7:0 ispratili svoje protivnike Olympiakosa, Slaviju, Žilinu, Genk, Basel i BATE.

Liverpool - Bešiktaš 8:0 (2007)

Juventus - Olympiakos 7:0 (2003)

Žilina - Marseille 0:7 (2010)

Arsenal - Slavija Prag 7:0 (2007)

Valencia - Genk 7:0 (2011)

Bayern M. - Basel 7:0 (2012)


Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

BATE - Šahtar 0:7 (2014)


BATE Borisov 0 - 7 Shakhtar Highlights HD Uefa... by troublemakers41

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.