Liverpool i Hertha zajedno slave veliki jubilej
Foto: EPA

Prijateljska utakmica povodom 125. godišnjice oba kluba

Liverpool i Hertha zajedno slave veliki jubilej

Piše: R. Pašić
Početak naredne sezone će biti slavljenički, barem kada je riječ o Liverpoolu. Naime, klub sa Anfielda se sprema na obilježavanje velikog jubileja, 125 godina od osnivanja.

Ali, neće samo Liverpool slaviti veliki jubilej. I berlinska Hertha će naredne sezone proslaviti 125. godišnjicu, s obzirom da je i Hertha kao i Liverpool osnovana 1892. godine.

A uprave ova dva kluba su se odlučile na odličan potez, jer će Liverpool i Hertha zajedno proslaviti godišnjicu i to, slavljeničkim, prijeteljskim susretom 29. jula.

Utakmica će biti odigrana pod motom "Slavimo fudbal od 1892.", a ovo će biti četvrti put u historiji da se ove dvije ekipe susreću.

Iako dijele godinu "rođenja", ove dvije ekipe ne dijele bogatu historiju, sastajali su se naime, do sada, samo tri puta i to 1973., 1994., i 2008. godine.

Ovaj prijateljski susret će predstavljati drugu fazu Liverpoolovih priprema za narednu sezonu, u okviru kojih će, između ostalog, nastupati i u na Audi Kupu zajedno sa Milanom, Atletico Madridom i Bayern Munchenom.