Liverpool i Hertha zajedno slave veliki jubilej
Foto: EPA

Prijateljska utakmica povodom 125. godišnjice oba kluba

Liverpool i Hertha zajedno slave veliki jubilej

Početak naredne sezone će biti slavljenički, barem kada je riječ o Liverpoolu. Naime, klub sa Anfielda se sprema na obilježavanje velikog jubileja, 125 godina od osnivanja.

Ali, neće samo Liverpool slaviti veliki jubilej. I berlinska Hertha će naredne sezone proslaviti 125. godišnjicu, s obzirom da je i Hertha kao i Liverpool osnovana 1892. godine.

A uprave ova dva kluba su se odlučile na odličan potez, jer će Liverpool i Hertha zajedno proslaviti godišnjicu i to, slavljeničkim, prijeteljskim susretom 29. jula.

Utakmica će biti odigrana pod motom "Slavimo fudbal od 1892.", a ovo će biti četvrti put u historiji da se ove dvije ekipe susreću.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako dijele godinu "rođenja", ove dvije ekipe ne dijele bogatu historiju, sastajali su se naime, do sada, samo tri puta i to 1973., 1994., i 2008. godine.

Ovaj prijateljski susret će predstavljati drugu fazu Liverpoolovih priprema za narednu sezonu, u okviru kojih će, između ostalog, nastupati i u na Audi Kupu zajedno sa Milanom, Atletico Madridom i Bayern Munchenom. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi