Liverpool promarširao White Hart Laneom

Aston Villa nastavila niz dobrih rezultata

Liverpool promarširao White Hart Laneom

Dvije utakmice trećeg kola engleskog Premiershipa odigrane su danas od 14 sati i 30 minuta. Jedan od derbija ovog kola odigran je na White Hart Lane stadionu. 

Tottenham je na svom terenu ugostio aktuelnog viceprvaka, Liverpool. Gosti sa Anfielda do vodstva su došli nakon svega osam minuta igre. Sturridge je promiješao dva igrača Spursa na desnoj strani terena, uposlio Hendersona koji šalje loptu na drugu stativu, a Sterling pogađa mrežu Llorisa. 

Vidjeli smo još uzbuđenja u prvom poluvremenu, a najbolje prilike imali su Balotelli na jednoj i Chadli na drugoj strani terena. Balotelli je šutirao na prazan gol Tottenhama, Lloris je loše reagovao nakon duela sa Sterlingom, ali je udarac Talijana bio očajan. 

Chadli je u samoj završnici prvog poluvremena odlično primio loptu, oslobodio se čuvara, šutirao, a Simon Mignolet je krajnjim naporom odbranio udarac belgijskog reprezentativca. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za ekipu Brendana Rodgersa. 

Liverpool je za 15 minuta drugog poluvremena postigao dva gola i tako riješio sve dileme oko pobjednika u današnjem susretu. Dier je u 49. minuti susreta skrivio jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo kapiten Redsa, Steven Gerrard i matirao Llorisa. 

Deset minuta kasnije Liverpool je stigao do trećeg gola na susretu. Moreno je uzeo loptu na svojoj polovini, prošao po lijevoj strani, fudbaleri Tottenhama su ga pustili da uđe u šesnaesterac, a Španac je poklon iskoristio i postigao treći gol za Liverpool na susretu. Ostalo je do kraja susreta 3:0 za Liverpool. 

Aston Villa i dalje bez poraza

U drugom susretu koji je počeo u 14 sati i 30 minuta Aston Villa je na svom terenu ugostila Hull City. Domaćin je do vodstva došao u 14. minuti susreta. Andreas Weimann je lijepo uposlio Gabriela Agbonlahora koji šalje loptu u mrežu nemoćnog McGregora. 

Aston Villa do drugog gola dolazi u 36. minuti susreta. Odlični Andreas Weimann ovaj put u ulozi je strijelca. Pogriješila je odbrana Hulla, loptu je oduzeo N'Zogbia, kombinovao sa Richardsonom, koji upošljava Weimanna, a ovaj matira McGregora. Ekipa iz Birminghama na odmor je otišla sa dva gola prednosti. 

Gosti su se vratili u 74. minuti susreta. Pogodak za Hull City nakon centaršuta Stephena Quinna postigao je hrvatski reprezentativac, Nikica Jelavić. Ekipa iz Birminghama ipak je uspjela zadržati prednost i slaviti 2:1. 

Engleska, Premiership, 3. kolo: 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham - Liverpool 0:3 (Sterling 8, Gerrard 49-pen, Moreno 60)

Aston Villa - Hull City 2:1 (Agbonlahor 14, Weimann 36/Jelavić 74)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.