Liverpool slavio u posljednjoj pripremnoj utakmici

Benteke postigao prvijenac

Liverpool slavio u posljednjoj pripremnoj utakmici

S. Bošković

Liverpool je kao posljednju provjeru pred početak nove sezone izabrao engleskog niželigaša Swindon Towna i zasluženo slavio sa 2:1.

Brendan Rodgers je izvao kombinirani sastav rezervista, igrača drugog tima, te onih koji su tek stigli na Anfield i to mu se je isplatilo.

Prvo puluvreme prošlo je pod dominacijom Redsa, no bez golova. Promašili su gosti neke izgledne prilike u prvih 45 minuta, a domaćini su bili zadovoljno rezultatom 0:0.

Ipak, nakon samo tri minute igre u drugom dijelu Liverpool je poveo. Texeira je sjajno proigrao Bentekea, koji je ovog ljeta stigao iz Aston Ville za 32 miliona funti, a on prima loptu na prsa i onda poteže volej s vrha kaznenog prostora i šalje loptu pod prečku. 

U 63. minuti Swindon dolazi do izjednačenja. Can je poslao loš pas koji je presječen, Alberto Moreno loše reagira, te Obike šalje loptu iza leđa Bogdana.

Rodgers pravi niz izmjena, od kojih se je isplatio ulazak Oja umjesto Bentekea, koji donosi u posljednjim minutama utakmice, sjajnim šutem, pobjedu timu s Anfielda.

Liverpool je slavio u pet pripremih susreta, dok su remizirali jednu i Rodgers može biti zadovoljan rezultatima. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sezona sa Redse počinje 09. augusta  na Anfieldu kada dočekuju Stoke City, koji ih je u posljednjem kolu prošle godine ponizio sa rezultatom 6:1.


Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.