Ljajić se ponovo zamjerio navijačima Srbije

I ranije bio u centru pažnje

Ljajić se ponovo zamjerio navijačima Srbije

Adem Ljajić poslije utakmice sa Gruzijom (1:0), posljednjom u kvalifikacijama, razljutio je navijače srbijanske nogometne reprezentacije. 

Vezista Torina je svojevremeno izazvao veliku pažnju javnosti odbijanjem da pjeva himnu, zbog čega ga je Siniša Mihajlović odstranio iz reprezentacije, međutim novom selektoru Slavoljubu Muslinu to očito ne smeta.

Iako su uoči utakmice sa Gruzijom svi srbijanski reprezentativci složno pjevali, Ljajić je ponovo odbio izgovarati stihove nacionalne himne "Bože pravde", što je razljutilo srbijansku javnost. 

"Od malih nogu igrao sam za reprezentaciju svoje zemlje. Nikad me nitko nije tražio da pjevam himnu. Srbija je zemlja i nas Muslimana. Ako je uvjet da pjevam himnu, više neću igrati za reprezentaciju", govorio je Ljajić, inače Novopazarac islamske vjeroispovijesti, 2015. godine. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Situacija se ponovila i čeka se njen rasplet... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti