Ljepotica na Santiago Bernabeu za kraj

Real Madrid - Getafe 7:3

Ljepotica na Santiago Bernabeu za kraj

E. Škorić

Real Madrid je u pravoj nogometnoj ljepotici savladao Getafe sa 7:3.

Real je na Santiago Bernabeu ugostio Getafe u posljednjem kolu. Bila je to utakmica bez imperativa, jer i jedni i drugi nisu mogli ništa bitnije da promijene.

Kraljevi su za kraj sezone ostvarili visoku pobjedu, 30. jubilarnu, a ponovo ju je obilježio Cristiano Ronaldo.

Portugalac je postigao novi hat-trick, a sve golove postigao je u privh 35 minuta.

Na poluvremneu je rezultat glasio 3:3, ali je Real u nastavku uspio da nadigra goste iz madridskog predgrađa. Strijelci su u nastavku bili Hernandez, James Rodriguez, Jese i Marcelo.

Real je tako neuspješnu sezonu završio sa 92 boda, sa 117 postignutih i 37 primljenih golova u Primeri, ali i bez ijednog trofeja. Jedini trofej je onaj kojeg je osvojio Ronaldo. Portugalac je sa 48 golova ubjedljivo završio kao najbolji strijelac lige.

U svakom slučaju, ne baš dobra sezona za Kraljeve i trenera Carla Ancelottija. Na ljeto će sigurno biti dosta izmjena, očekujemo neki drugačiji Real u novoj sezoni. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 38. kolo:
Real Madrid - Getafe 7:3 (Ronaldo 13, 32, 34 - penal, Hernandez 47, Rodriguez 51, Jese 71, Marcelo 90/ Escudero 22, Castro 26, Lacen 42)


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.