Ljepša strana fudbala: Zašto je plakao pomoćni trener Genoe?
Foto: Twitter/PremiumSport

Ponosni otac nije mogao sakriti emocije

Ljepša strana fudbala: Zašto je plakao pomoćni trener Genoe?

Teme:

U vremenu raznoraznih afera i megalomanskog trošenja novca, često zaboravimo na onu puno ljepšu, humaniju stranu fudbala, a upravo se nešto predivno desilo na sinoćnjoj utakmici između Genoe i Lazija.

Sinoć su svijet obišle slike uplakanog pomoćnog trenera Genoe Marca Pellegrija. Genoa je poražena na svom terenu rezultatom 2:3, ali Pellegri nije plakao zbog toga, upravo suprotno, njegove suze su bile radosnice.

Naime, Marco Pellegri jednostavno nije mogao sakriti emocije nakon što je njegov 16-godišnji sin Pietro Pellegri sinoć uspio postići dva gola za Genou. Suze su same govorile koliko je Marco ponosan na svog sina, koji je prošle godine postao i najmlađi fudbaler koji je nastupio na jednoj utakmici Serija A.

Pietro Pellegri je 2016. godine, sa samo 15 godina, postao najmlađi debitant Serije A, a u maju ove godine je postao i najmlađi strijelac ikada, kada je pogodio protiv Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Marco Pellegri, danas pomoćni trener Genoe, je veliki navijač ovog kluba od ranog djetinjstva, a u istom duhu je odgojio i svog sina Pietra, koji je jednom prilikom izjavio da je "odrastao na hljebu i Genoi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi