Ljevaković i Mahmutović strijelci u pobjedi Teplica

Teplice savladale Bohemians

Ljevaković i Mahmutović strijelci u pobjedi Teplica

Fudbaleri Teplica u 11. kolu češkog nogometnog prvenstva nadigrali su momčad Bohemiansa s visokih 4:1, a u listu strijelaca upisali su se i bh. internacionalci Admir Ljevaković i Aidin Mahmutović.

Ljevaković je Teplice u vodstvo doveo u 42. minuti, nakon asistencije Vucha, a na udvostručenje prednosti domaćeg tima nije se dugo čekalo.

Ofanzivna igra domaćina u drugom poluvremenu isplatila se već u 51. minuti kada je mrežu pogodio Mahmutović, a samo tri minute kasnije i Vuch. 

U 66. minuti mreža Bohemiansa opet se zatresla, a ovaj put strijelac je bio Salami, dok je utješni pogodak za goste postigao Mikus u 79. minuti.

Teplice se nakon današnjeg trijumfa nalaze na šestoj poziciji Synot lige sa 17 osvojenih bodova, dok je Bohemians na sedmoj poziciji sa bodom manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.