Llorente napustio Real Madrid i pojačao Real Sociedad
Foto: EPA

Španac potpisao petogodišnji ugovor

Llorente napustio Real Madrid i pojačao Real Sociedad

Diego Llorente je napustio Real Madrid i postao novi član Real Sociedada. Ovaj španski fudbaler je protekle dvije sezone proveo na posudbama u Rayo Vallecanu i Malagi, a sada je potpisao petogodišnji ugovor sa Real Sociedadom.

Llorente je u Rayo Vallecanu i Malagi bio standardni provtimac, dok je od 2012. godine u dresu Real Madrida uspio upisati svega dva nastupa i to nakon što je oba puta ušao sa klupe.

Zanimljivo je da je ovaj 23-godišnji štoper svoj debi za reprezentaciju Španije imao na prijateljskom meču protiv Bosne i Hercegovine u maju prošle godine, a očekuje se da će u Sociedadu biti jedna od glavnih uzdanica u odbrani.

"O San Sebastianu sam čuo samo dobre stvari. Veoma sam sretan što je klub poput Real Sociedada pokazao interes za mene", izjavio je Llorente, te dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Real Sociedad ima veoma dobru reputaciju - kako u Španiji, tako i u Evropi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije