Lojalnost Shakhtaru mnogo važnija: Srna ne želi u United

Hrvatski reprezentativac ostaje u Ukrajini

Lojalnost Shakhtaru mnogo važnija: Srna ne želi u United

Manchester United u januarskom prijelaznom roku želi dovesti 32-godišnjeg kapitena hrvatske reprezentacije Darija Srnu. 

Prema riječima njegovog zastupnika Damira Štimca priča o Manchester Unitedu samo je jedna u nizu, a lojalnost ukrajinskom klubu Srni je mnogo važnija od eventualnog transfera. 

"Za Darija postoji zanimanje klubova u kontinuitetu. Ova priča o Manchester Unitedu samo je jedna u nizu. Tijekom ljeta imali smo konkretne upite, međutim Srna nije pokazao dovoljno zanimanja da promijeni klub, čak niti da ode na posudbu. Rekao je kako mu je lojalnost Shakhtaru važnija od blještavog imena mogućeg novog poslodavca. I da upravo sada, kad je najteže, mora ostati. To je dakle bilo prije 3-4 mjeseca, kad su već boravili u Kijevu", kazao je Štimac.

Srni ugovor sa Shakhtarom ističe na ljeto 2016. godine, a njegova tržišna vrijednost procjenjuje se na osam miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.