Lokomotiva bolja od Zagreba, debi Husejinovića

HNL, 8. kolo:

Lokomotiva bolja od Zagreba, debi Husejinovića

Lokomotiva, koju je prije nekoliko dana pojačao bh. internacionalac Said Husejinović, pobijedila je večeras Zagreb rezultatom 2:1 u okviru 8. kola hrvatskog prvenstva. 

Već od prve minute susreta Lokomotiva je krenula ofanzivno ka golu domaće momčadi. Pred golom Livakovića nizale su se šanse, a prvi pogodak viđen je u 17. minuti. Vodstvo Lokomotivi donio je Mrčela i ono je trajalo sve do 50. minute. 

Nakon dosuđenog jedanaesterca za izjednačenje Zagreba u 50. minuti se pobrinuo Medić, da bi potom Marić u 76. minuti postigao pogodak za Lokomotivu i postavio konačnih 2:1.

Vrijedi istaći da je Said Husejinović odigrao cijeli susret za Lokomotivu, kao i za Zagreb oporavljeni Dino Bevab. U finišu utakmice za poraženi tim je zaigrao i juniorski bh. reprezentativac Alen Jurilj. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 8. kolo:

Zagreb - Lokomotiva 1:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.