Lokomotiva i Budućnost idu dalje
Foto: NK Lokomotiva

Evropska liga

Lokomotiva i Budućnost idu dalje

Završena je većina utakmica današnjeg programa 1. pretkola Evropske lige.

Budućnost je u Podgorici savladala Rabotnički sa 1:0, što joj je nakon remija u Skoplju (1:1) bilo dovoljno za plasman dalje. Jedini gol za Podgoričane postigao je Radunović u 18. minuti iz penala.

Lokomotiva je na svom terenu potvrdila plasman dalje u duelu sa Santa Colomom pobjedom od 4:1, dok je Kukesi kao gost savladao Rudar sa 1:0 i tako se s ukupnih 2:1 plasirao u naredno pretkolo.

Maccabi je pogotkom Benayouna sa 1:0 slavio protiv Gorice, dok je Brondby još jednom bio ubjedljiv protiv islandskog Valura sa 6:0. Danski predstavnik se plasirao dalje sa ukupnih 10:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od iznenađenja vrijedi istaći pobjedu Balzana na gostovanju protiv Nefčija (2:1). Prošlogodišnji rival Željezničara se ipak oprostio od Evrope zbog poraza u prvoj utakmici na Malti rezultatom 2:0. Da fudbal igraju i Luksemburžani potvrdila je Fola, koja je sa 1:0 savladala Aberdeen. Bez obzira na to, Škoti idu dalje zbog pobjede u prvom susretu. 

Plasman dalje izborili su još Debrecen, Gabala, Midtjylland, Zaglebie, MTK, Kairat, Admira...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi