Lokomotiva pregazila Istru

Zagrebački klub slavio sa 6:1

Lokomotiva pregazila Istru

A. Beganović

U posljednjem susretu 2. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva Lokomotiva je sa čak 6:1 savladala Istru.

Da pobjeda protiv PAOK-a u prvom susretu 2. pretkola Evropa lige nije bila samo slučajnost pokazali su večeras fudbaleri Lokomotive.

Izabranici Ante Čačića su razbili Istru, a sjajnu partiju pružio je Damir Šovšić, igrač rođen u Goraždu, koji najvjerovatnije broji svoje posljednje dane u klubu iz Zagreba.

Na samom otvaranju, tačnije u 6. minuti Šovšić je doveo Lokomotivu do prednosti, da bi petnaest minuta kasnije Doležal istu udvostručio.

U 24. minuti Šovšić iz jedanaesterca pogađa za 3:0, a u 45. minuti Kolar najavljuje potop Istre. Početkom drugog dijela Istra se budi, odnosno gosti su zaigrali nešto bolje, te su preko Franjića u 57. minuti smanjili prednost.

Osam minuta kasnije Bručić pogađa za 5:1, da bi minut prije kraja Fiolić zapečetio sudbinu gostiju iz Pule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.