Lokomotiva se oprostila od Evrope, ludi preokret Sparte

Evropska liga

Lokomotiva se oprostila od Evrope, ludi preokret Sparte

Zagrebačka Lokomotiva se večeras u Belgiji oprostila od takmičenja u Evropskoj ligi.

Genk je slavio sa 2:0, a strijelci su bili Samata u 2. i Bailey u 50. minuti. Prvi meč ova dva kluba odigran u Zagrebu završen je remijem 2:2, pa je Genk plasman u grupnu fazu osigurao sa ukupnih 4:2.

Izuzetno zanimljiv meč viđen je u Pragu gdje je Sparta nakon velikog preokreta eliminisala Sonderjyske. Ova dva kluba su u prvom meču odigranom u Danskoj remizirali odigravši 0:0, da bi Sonderjyske večeras poveo sa 2:0. Uhre u 35. i Klove u 40. minuti su pogađali za veliku prednost Danaca, a onda je Lafata u 44. započeo veliki preokret domaćeg tima.

Potom je u 69. minuti Sural pogodio za 2:2, da bi veliku pobjedu češkom klubu donio Brabec u 85. minuti. Zanimljivo je da je ovaj fudbaler u igru ušao samo pola minute prije pogotka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za razliku od Sparte, drugi praški tim nije imao sreće. Slavia je na gostovanju poražena od Anderlechta, koji je grupnu fazu izborio s više nego ubjedljivih 6:0.

Od Evrope se oprostila i Vojvodina, koja je izvukla remi u Alkmaaru (0:0), ali je poraz iz prvog susreta (3:0) davno odlučio putnika u Evropsku ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi