Lopez: Napredak Vranješa je očigledan

Agent bh. reprezentativca

Lopez: Napredak Vranješa je očigledan

Jedan od bh. fudbalera koji su u januarskom prijelaznom roku promijenili sredinu je i Ognjen Vranješ. 

Vranješ nakon raskida ugovora sa Gaziantepsporom nije dugo čekao na novi angažman. Od strane čelnika Sportinga je doveden s namjerom da pojača konkurenciju u odbrambenoj liniji, a već u svom premijernom nastupu bh. reprezentativac je pokazao da će biti istinsko pojačanje za tim iz Gijona. 

"Nisam bio iznenađen kada sam vidio da će igrati protiv Valencije samo par dana od dolaska. Vidi se da napreduje i za Sporting je u cijeloj priči pozitivno što on jednakodobro može igrati na više pozicija", izjavio je njegov zastupnik Iván López za španske medije i potom nastavio: 

"Ognjen je vrlo sretan u Gijonu. Postepeno se prilagođava na grad i na španski način života, međutim njemu je isključivo cilj da trenira. Dok nije pronašao stan boravio je u hotelu i sada ima namjeru da dovede svoju suprugu i kćerku u Španiju."

Vranješ u Gijonu najviše vrijeme provodi sa Halilovićem. 

"To je normalno, jer oni govore isti jezik. Lakše je obojici. Ognjen je sada skoncentrisan na učenje španskog jezika i već je počeo svaki dan uzimati časove. Osim toga, on poznaje dobro i engleski jezik i nije mu veliki problem sporazumijevati se sa novim saugiračima."

López je istakao da vjeruje da Vranješ može uspjeti u Gijonu. 

"Apsolutno. On je profesionalan i ozbiljan fudbaler, a to pokazuje i činjenica da je u prethodnom klubu Gaziantepsporu dobio kapitensku traku nakon samo devet mjeseci. Takve klupske odluke se ne viđaju često."

Nije bilo lako pronaći zajednički jezik sa Turcima. 

"Da, bilo je jako teško raskinuti ugovor sa Gaziantepsporom. Turci slove za teške pregovarače, ali na kraju smo uspjeli u svojoj namjeru i Ognjen je sada u Sportingu", istakao je Vranješov zastupnik na kraju razgovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vranješ je u dosadašnjoj karijeri igrao za Borac, Crvenu zvezdu, Napredak Kruševac, Šerif, Krasnodar, Alaniju, Elazigspor i Gaziantepspor. Za našu reprezentaciju je od 2010. odigrao 21 utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti