Lorient 'petardom' probudio Marseille iz šampionskog sna

Fudbalski spektakl

Lorient 'petardom' probudio Marseille iz šampionskog sna

Ni oni stariji navijači Marseillea ne pamte kada je njihov tim na domaćem terenu primio pet golova od ekipe iz zone ispadanja.

Upravo se to dogodilo večeras, budući da je Lorient nanio Marseilleu pravu blamažu, uprkos tome što je bio apsolutni autsajder. U spektakularnoj utakmici prepunoj uzbuđenja, gosti su slavili sa 5:3 i tako vjerovatno okončali Marseillovu borbu za titulu.

Već nakon 14 minuta je bilo 2:0 za Lorient, za koji su pogađali Jordan Ayew i Bellogou. Taj rezultat je bio aktivan sve do 58. minute, kada je Andre Ayew smanjio na 2:1, da bi devet minuta kasnije Morel poravnao na 2:2.

Već u narednom napado, Philippoteaux je pogodio za novo vodstvo Lorienta, da bi u 76. minuti Batshuayi poravnao na 3:3.

U jeku napada domaćih, Lorient je stigao do pobjede. Prvo je u 84. minuti Jordan Ayew svojim drugim golom pogodio za 4:3, da bi konačan rezultat dvije minute kasnije postavio Autret.

Francuska, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille - Lorient 3:5


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije