Los Angeles FC predstavio pojačanje za premijernu sezonu
Foto: EPA

Carlos Vela od narednog januara u MLS-u

Los Angeles FC predstavio pojačanje za premijernu sezonu

Los Angeles FC, "najmlađi" MLS klub, tek treba da debituje u najvišem rangu američkog fudbala. To će se desiti početkom 2018. godine, a ovaj klub je već dobio veliko pojačanje.

Naime, klub je na svom Twitter profilu objavio da će njihov član u prvoj MLS sezoni biti Carlos Vela.

Čelnici ekipe iz Los Angelesa nisu uspjeli privući Wesley Sneijdera i Javiera Chicharita Hernandeza u klub, pa su američki mediji već počeli smatrati Los Angles FC ekipom koja nije atraktivna destinacija za vrhunske igrače, ipak, dolazak bivšeg napadača Arsenala će ih sigurno razuvjeriti.

Ovaj 28-godišnji fudbaler je trenutno član Real Sociedada, a svom novom klubu će se pridružiti u januaru sljedeće godine, te će predstavljati zaista sjajno pojačanje za klub koji želi u svojoj prvoj MLS sezoni ostaviti dobar utisak.

Vela je proteklih šest godina proveo u Real Sociedadu, a za ovu ekipu je upisao 171 nastup i postigao 53 gola. Ostatak svoje seniorske karijere proveo je u Arsenalu, te na posudbama u Salamanci, Osasuni i West Bromwich Albionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi