Loš dan za Messija, Neymar promašio penal, Suarez za pobjedu
Foto: EPA

Barca bolja od Las Palmasa

Loš dan za Messija, Neymar promašio penal, Suarez za pobjedu

E. Škorić

Barcelona je u meču šestog kola španske Primere savladala Las Palmas s 2:1.

Barca je sredinom sedmice doživjela neugodan poraz u Vigu od Celte (4:1), ali je na Nou Campu bila sigurna protiv Las Palmasa.

Počelo je loše po Katalonce, obzirom da se u 10. minuti povrijedio Lionel Messi, kome je stradalo koljeno, ali nema informacija o težini povrede.

Katalonci su poveli u 25. minuti, Sergio Roberto je ubacio a Luis Suarez glavom pogodio za 1:0.

Suarez je u 33. minuti uposlio Neymara, koji puca malo pored gola gostiju. U finišu prijete  gosti preko Jonathana Viere, no ovaj je bio neprecizan. 

Suarez je u devetoj minuti pogodio za konačnih 2:0, a Neymar se nije proslavio u 66. minuti, kada je promašio penal. Imao je Suarez još nekoliko šansi, ali nije pogodio, da bi Viera u 88. minuti dao utješni gol za goste.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca je ponovo na vrhu sa 15 bodova, ali Real, Celta i Villarreal, koji imaju po 13 bodova, imaju i utakmicu manje. Las Palmas je pao na 13. mjesto i ima pet bodova.

Primera, šesto kolo:
Barcelona - Las Palmas 2:1 (Suarez 25, 54/ Viera 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.