Loš dan za timove iz Premiershipa u FA Kupu

Leicester ispao, City mora ponovo

Loš dan za timove iz Premiershipa u FA Kupu

M. Šljivak

Nakon što se porazom od niželigaša Lincolna (0:1) od FA Cupa oprostio Burnley, i ostale ekipe iz Premiershipa su imale izuzetno loš dan u osmini finala ovog takmičenja.

Manchester City će prolaz tražiti u ponovljenom meču, Leicester je ispao, iako je imao igrača više dobar dio utakmice, dok je Middlesbrough uz dosta muke pobijedio Oxford.

Manchester City je remizirao na gostovanju kod Huddersfielda (0:0).

Tim iz vrha Championshipa je pružio izuzetan otpor Građanima. Oba tima su imala nekoliko izuzetno dobrih šansi, ali na kraju pobjednika i golova nije bilo u ovom meču, te će susret biti ponovljen.

Prvak Engleske Leicester poražen je na gostovanju kod Millwalla rezultatom 1:0.

Iako su Lisice igrale gotovo kompletno drugo poluvrijeme s igračem više, primili su gol preko Cummingsa u sudijskoj nadoknadi, te su završili učešće u ovom takmičenju.

Middlesbrough je uz dosta muke uspio da pobijedi trećeligaša Oxford,a krajnji rezultat je glasio 3:2.

FA Kup, osmina finala:

Millwall - Leicester 1:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Middlesbrough - Oxford 3:2

Huddersfield - Manchester City 0:0



Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi