Loše vijesti za Liverpool: Barca ne odustaje od Coutinha
Foto: EPA

Stiže li na Nou Camp zamjena za Neymara?

Loše vijesti za Liverpool: Barca ne odustaje od Coutinha

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je pokušao upozoriti Barcelonu da ne pokušava postići dogovor s njegovim fudbalerom Philippeom Coutinhom, te je čak istakao i da bi Katalonci trebali "sačuvati snagu" i prestati s pokušajima da dogovore transfer jer od toga neće biti ništa.

Ipak, britanski BBC je u srijedu navečer saopštio da Barcelona nije odustala od Coutinha, te da je, čak, intenzivirala napore kako bi Brazilca dovela u svoje redove.

Navijače Liverpoola može zabrinuti i izjava novinara španskog Esporto Deportiva, Marcela Belchera, koji je prije dvije sedmice prvi izvijestio o Neymarovom transferu iz Barce u PSG.

Ispostavilo se da je Belcher bio potpuno u pravu, pa njegove riječi treba uzeti u obzir i kada je u pitanju potencijalni Coutinhove transfer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španski novinar je tako, gostujući na radio stanici Cope, istakao da je Barcelona u naprednoj fazi pregovora i da je veoma blizu da dovede Coutinha na Nou Camp. Belcher je izjavio i da Klopp odbija prodati svog najboljeg fudbalera, ali da, svejedno, nije siguran da će engleski klub uspjeti zadržati Brazilca u svojim redovima.

Podsjetimo, Barcelona će 7. augusta igrati utakmicu protiv brazilskog Chapecoensea, a Mundo Deportivo je jučer izvijestio da se u katalonskom klubu nadaju da će Coutinhov transfer biti realizovan prije ovog susreta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi