Loše vijesti za Terryja pred meč protiv Tottenhama

Neće biti u prvoj postavi

Loše vijesti za Terryja pred meč protiv Tottenhama

Danas se na Otoku igra prva polufinalna utakmica FA Cupa u kojoj će snage odmjeriti dvije prvoplasirane ekipe u Premiershipu Chelsea i Tottenham.

U proteklih nekoliko sedmica ekipa koju sa klupe predvodi Antonio Conte doživjela je dva poraza. Prvo su izgubili na domaćem terenu od Crystal Palacea, a onda u gostima od Manchester Uniteda. S druge strane, Tottenham ima niz od sedam vezanih pobjeda i smanjili su zaostatak za Chelseajem na tabeli na samo četiri boda.

Današnja utakmica bit će jedna od najbitnijih za obje ekipe ove sezone, a kapiten Plavaca John Terry poručio je početkom sedmice da će na kraju sezone napustiti Stamford Bridge stadion. Mnogi su očekivali da će ovo biti jedna od njegovih posljednjih velikih utakmica, ali čini se da Terry danas uopšte neće ni igrati.

Iako je Gary Cahill povrijeđen, engleski mediji prenose kako će Conte prije šansu u zadnjoj liniji dati Natanu Akeu nego kapitenu ekipe. Terryjeva jedina šansa da zaigra danas od prve minute je eventualna povreda i drugog štopera Davida Luiza. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, današnji meč počinje  od 18.00 sati.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi