Lovren istinski tragičar Liverpoola, Bešiktaš ide dalje!

Drama u Istanbulu pripala tuskom klubu

Lovren istinski tragičar Liverpoola, Bešiktaš ide dalje!

Izuzetno dinamičnu utakmicu odigrali su u Istanbulu Bešiktaš i Liverpool. Nakon 1:0 sa Anfielda, Liverpool je u revanšu u regularnih 90 minuta poražen istim rezultatom, pa su o pobjedniku odlučivali jedanaesterci.

Krenimo redom. Prvo poluvrijeme donijelo je tvrdu utakmicu koju je ponajviše obilježila sebičnost i neodlučnost Sturridgea i Sterlinga, koji su lako mogli dovesti Liverpool u prednost, ali su to propustili učiniti.

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0, a u nastavku je Bešiktaš zaigrao mnogo bolje. Nagrada za dobru partiju stigla je u 72. minuti kada je Tolgay Arslan sjajno pogodio za 1:0 nakon asistencije Dembe Ba.

Upravo je Senegalac u sudijskoj nadoknadi regularnog dijela imao priliku postati pravi heroj Bešiktaša, ali je iz neposredne blizine uzdrmao prečku.

U produžecima je bliže pogotku bio Bešiktaš koji je u više navrata prijetio preko Dembe Ba. Ipak, ostalo je 1:0 pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Nakon njih, uslijedilo je veliko slavlje na Ataturk stadionu budući da je Bešiktaš slavio sa 5:4. Slaven Bilić se za to najviše može zahvaliti Dejanu Lovrenu koji je očajno šutirao u petoj seriji i tako ostavio svoj tim bez plasmana u naredni krug.

Evropska liga, 1/16 finala:

Bešiktaš - Liverpool 1:0 (5:4p)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti