Lovren uplatio novac za liječenje dječaka i oduševio sve

Veliko srce

Lovren uplatio novac za liječenje dječaka i oduševio sve

Dejan Lovren je na dan kada je potpisao za Liverpool odlučio svoju sreću podijeliti sa još nekim, sa onima koji baš i nemaju razloga za osmijeh. 

Tako je rođeni Zeničanin i hrvatski reprezentativac donirao nepoznatu sumu novca za liječenje malog dječaka Adriena, koji se od samog početka života bori za njega zajedno sa svojim roditeljima. Adrien je rođen carskim rezom zbog manjka plodne vode u 29. mjesecu trudnoće, a rodio se težak svega 570 grama. Adrien je po rođenju imao samo 30 cm, a ljekari su mu davali 1% šansi da preživi.

Ta priča je očigledno jako dirnula Dejana Lovrena koji je sjajnim aktom pokazao kako veliko srce ima. Sve je to učinio bez ikakve medijske pompe, stoga nije poznato koliko je novca donirao porodici za liječenje dječaka a iznenađeni i pomalo šokirani roditelji to nisu željeli otkrivati. Čak su se u izjavi za Jutarnji List izvinili Lovrenu što sa cijelom pričom izlaze u javnost. 

"Jako nas se dojmilo da je ta donacija došla temeljem medijskog napisa i očito ga je Lovren pročitao i samoinicijativno uplatio vrlo značajan iznos. Nadam se da se neće ljutiti što mu se tako javno zahvaljujemo, ali kad ljudi tako od srca reagiraju i pomognu kome je to potrebno, onda vrijedi to istaknuti. Hvala i Lovrenu i svima koji pomažu Adrianu".

Kada su u izvodima banke primijetili nagli porast iznosa prikupljenog za operaciju, roditelji su pomislili da je riječ o nekoj greški i nisu mogli vjerovati svojim očima. Za kraj, šta reći nego: Bravo Dejane!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.