Low umalo pokvario veličanstven oproštaj Podolskog
FOTO: EPA

Na kraju je ispalo filmski

Low umalo pokvario veličanstven oproštaj Podolskog

Lukas Podolski nije mogao poželjeti bolji oproštaj od reprezentacije Njemačke. 

Iskusni napadač Galatasaraya se od dresa aktuelnog svjetskog šampiona oprostio u velikom stilu, tačnije spektakularnim pogotkom kojim je donio pobjedu Njemačkoj  u prijateljskoj meču protiv Engleske (1:0). 

U svom posljednjem, ujedno 130. nastupu za reprezentaciju Podolski je s 25 metara raspalio i pogotio same rašlje gola Engleske, a nakon utakmice Joachim Low je otkrio kako je umalo upropastio najljepšu moguću bajku. 

"Bio je to tipičan njegov gol. Posebni igrači zaslužuju odlazak poput ovog. Uvijek je igrao s osmijehom i naprosto je obožavao fudbal. Mislio sam ga ranije izvaditi iz igre, ali na poluvremenu mi je rekao da želi igrati duže. Poslušao sam ga i ispalo je na kraju dobro da je bio na terenu", izjavio je selektor Low. 

Podolski se tako pobrinuo da njegova posljednja utakmica u reprezentaciji dobije filmski štih. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi