Low: Za Italiju će biti katastrofa ako ne odu na SP

Selektor Njemačke izjavio

Low: Za Italiju će biti katastrofa ako ne odu na SP

E. Čaušević

Reprezentacija Italije večeras na San Siru igra protiv Švedske revanš utakmicu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Italijani su u prvom meču poraženi na gostovanju u Švedskoj sa 1:0 što je izazvalo veliku paniku na Apeninima. Azzurri su odigrali očajnu utakmicu, te nisu pružili igru kojom bi na kraju mogli izboriti plasman na Mundijal. No, Italijani su napravili odličnu atmosferu pred večerašnji meč za koji mnogi kažu da je historijski.

Sigurno da bi bilo neočekivano ako se Italija ne plasira na SP što se nije desilo preko 50 godina. I selektor Njemačke, Joachim Low, smatra da bi to za Italijane bila prava katastrofa.

"Sigurno je da bi za Italiju bila velika katastrofa da se ne plasiraju na Svjetsko prvenstvo. Ipak, Švedska je također zaslužila da ide na Mundijal. Ovo će biti sjajan meč i nadam se da će na SP ići ona ekipa koja večeras pokaže najviše", izjavio je Low.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi