LŠ: Derbi u Madridu, Barca gostuje Monchengladbachu

2. kolo

LŠ: Derbi u Madridu, Barca gostuje Monchengladbachu

Danas je na programu osam utakmica Lige šampiona.

Na rasporedu su mečevi drugog kola u grupama A, B, C i D.

Najzanimljivije trebalo bi da bude u okršaju Atletico Madrida i minhenskog Bayerna. Oba tima u prošlom kolu zabilježila su pobjedu.

Španci su u gostima savladali PSV (1:0), dok su Nijemci bili ubjedljvi na domaćem terenu protiv Rostova (5:0).

Bavarci se trenutno nalaze u odličnoj formi, što najbolje pokazuje niz od osam trijumfa u ovoj sezoni u svim takmičenjima.

Ni Atletico ne zna za poraz u ovoj sezoni, ali su oni do sada upisali četiri pobjede i tri remija.

Atletico i Bayern prošle godine su se sastali u polufinalu Lige šampiona, a više uspjeha imali su Madriđani koji su slavili zbog gola postignutog u gostima.

Danas će na teren izaći i Barcelona, koja će gostovati Monchengladbachu. 

Katalonci su imali i više nego uspješan start u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju. Oni su u prvom kolu deklasirali Celtic sa 7:0.

Sa druge strane, Monchengladbach je doživio težak poraz od Manchester Cityja (4:0) i nema sumnje da će Nijemci pokušati da se pokažu u dosta boljem svjetlu.

Arsenal će na domaćem terenu igrati protiv Basela, dok će PSG na noge Ludogoretsu.

U ostalim susretima sastaju se:

Bešiktaš - Dynamo Kiev

Celtic - Manchester City

Rostov - PSV

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Napoli - Benfica

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi