Lucarelli: Borimo se za fudbal, a ne samo za Parmu

Kapiten Parme

Lucarelli: Borimo se za fudbal, a ne samo za Parmu

Teme:

Igrači Parme odlučili su da u znak protesta bojkotuju sutrašnju utakmicu sa Genoom, iako je klub bio pronašao sponzora koji će platiti troškove gostovanja.

Situacija sa posljednjeplasiranim timom Serije A mnogo je potresla kapitena Lucarellija, koji tvrdi da njegovom timu niko nije želio pomoći.

„Tražili smo od institucija da nas neko zaštiti i niko, ponavljam niko, osim udruženja igrača i trenera, nije obraćao pažnju na nas i na klub. Mi se ne borimo samo za Parmu, borimo se za fudbal, kako bismo osigurali da se ovo nikad više ne ponovi“, rekao je Lucarelli na konferenciji za novinare, a potom nastavio:

"Parma je u ovakvoj situaciji jer je to neko dozvolio. Mi svakako nismo u stanju da radimo svoj posao. Imamo podršku svih igrača Serije A, a neki klubovi su bili spremni i da ne igraju u znak protesta", riječi su kapitena Parme. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako su navijači glavnog krivca vidjeli u predsjedniku Parme, Lucarelli je istakao da su problemi počeli mnogo ranije.

"Predsjednik nije kriv za ovu situaciju, ali jesmo očekivali i nadali se nekim konkretnim akcijama od njega."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.