Lucas Leiva: Razočarani smo

Liverpool poražen u Lisabonu

Lucas Leiva: Razočarani smo

E. Škorić

Liverpool je vodio na Da Lužu protiv Benfice, no sa deset igrača u polju nisu mogli izdržati do kraja. Portugalci su na kraju slavili rezultatom 2:1.

Daniel Agger je doveo goste iz Liverpoola u vodsto, no golovima Cardoza Benfica je na kraju pobijedila rezultatom 2:1. Oba gola napadač domaćih postigao je iz kaznenog udarca, a Redsi su nakon pola sata igre ostali bez Ryana Babela, koji je isključen zbog prekršaja nad Luisaom.

"Doista smo razočarani. Počeli smo jako dobro i zabili taj rani pogodak. Čak smo stvorili i nekoliko šansi sa deset igrača. No, sada moramo nastaviti i pokušati proći na Anfieldu", kazao je Lucas Leiva za Fifa.com.

Veznjak engleskog kluba je neodlučan u analiziranju "grubog" starta Babela nad Luisaom, nakon čega je tamnoputi Holanđanin zaradio isključenje.

"Da budem iskren, ne želim govoriti o sucu. Mislim da je svatko vidio utakmicu i možete to analizirato bolje od nas. Sada nas čeka važna utakmica u Premier ligi, a onda ćemo pokušati izboriti polufinale".

Druga četvrtfinalna utakmica Liverpoola i Benfice igra se narednog četvrtka na Anfieldu, a Redsi imaju priliku proći dalje, prije svega zahvaljujući golu Danca Daniela Aggera iz sinoćnjeg susreta.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.