Lucas Leiva seli u tursku Super ligu?

Odlazi iz Liverpoola?

Lucas Leiva seli u tursku Super ligu?

Liverpoolov vezni fudbaler Lucas Leiva trebao bi napustiti Anfield ovog ljeta.

O njegovom odlasku se dugo vremena piše, a mnogo je klubova s kojima se ovaj brazilski vezni fudbaler povezivao u proteklom periodu. 

Ipak, kako prenosi "Fotomac", čini se da je Leiva trenutno najbliži transferu u ekipu turskom Trabzonspora. Navodno je ekipa iz Super lige spremna ponuditi oko 5 miliona funti, koliko Liverpool traži sa svog igrača, kako bi ga angažovali.

Podsjetimo, on se u proteklom periodu povezivao sa Interom, Newcastle Unitedom i Bešiktašem. Leiva je u Liverpool stigao davne 2007. godine iz Gremia, a prošle sezone je odigrao 24 meča u Premiershipu. U strijelce se nije upisivao. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedan od glavnih razloga njegovog odlaska sa Anfielda je činjenica da nije u prvim planovima Jurgena Kloppa i da naredne sezone sigurno ne bi dobijao mnogo prilika za igru u prvoj postavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi